Yttlighet

Det  är fredag igen och jag måste gå upp tidigt för att ta min lilla skol båt.  Är det inte konstigt att jag har en hel skol båt? Men solen lyser vackert, vattnet får det att se ut som sommar så det är inget som kan bli fel. Idag ska jag inte på praktik och läsa mamma mu eller leka under hökens alla vingar kom. Nej,idag ska jag läsa konflikt lösning, spela lite rollspel av det och bära mina nya leopardmönstrade tights. Det är något underligt med nya kläder, en mystisk känsla. För när vi tar på oss de där nya tightsen så sitter dem så bra och så fina de är! Du känner dig riktigt snygg. Du flyger fram och känner dig lika "high fasion" som modellerna eller någon i tonårsserien Pritty Little Liars. Ja, riktigt glad gör det dig. Men i samma takt som dagen strålar så försvinner den där känslan. Du börjar fundera om inte tightsen är försmå? Ser du lite mullig ut i den där storleken? Hur matchade du smyckena till egentligen riktigt?
Det kanske är så att det var så mörkt och du så trött att du inte tänkte dig för när du valde kläder. Kan det vara så?
Att ljuset kommit fram och nu ser du ditt riktiga jag.
Jag kan inte svara på frågan heller. Hur kommer det sig att vi tvivlar så på vårt yttre? Och egentligen vad spelar det yttre för roll? Det viktigaste är det som vi gör, känner och ger.
Vi har för i tiden tvivlat på vårt utseende lika mycket som vi gör idag.  Om vi kanske inte tvivlar ännu mer idag. De flesta filmer handlar om utseende och att passa in. Passa in? Hur gör man då? För att passa in gäller det att använda rätt kläder och rätt skämt. Men vem är det egentligen som bestämmer vad som är rätt kläder och skämt? Jo, det är en stark person. Så våga vara stark så kan du bestämma hur du vill klä dig och skratta.
Blev många frågor idag men här kommer en uppmaning. Jag tror att vi alla har känt någon gång det jag beskrivit så nästa gång du ser någon anstränga sig, säg:
-Vad vacker/ fin du är idag!
Det kan göra någons dag.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: