Mys Söndag


Jag vet att det kommer bli en bra dag, för pappa smyger och öppnar min sovrumsdörr och säger att något väntar där ute. Ute i köket har det redan börjat baka och jag får äta frukost medan jag luktar på bröd och kakor. Pappa och jag känner för att vara duktiga tillsammans så vi springer och hör här, det går bra! Jag har först lite ont i magen och är trött men sedan flyger det. Äntligen! Så vi plöjer tillsammans en 7 km. Men jag vaknade upp till en myssöndag så vi går på utflykt. Mamma går med fikakorgen runt armen och jag springer runt som en turist med kameran. Det är första turen till vårt badställe skäret och det ligger sommar i luften. Vi dricker te och busar till det med aprikoser och chaipastiller.  Sedan kan vi ligga på klipporna andas in doften av kallt och sjötång medan vattnet skvalpar så där spa skönt och fågeln skriker i luften, precis som på sommaren. På hemma kvisten är det ingen av hästarna som vill bli fotade men mysa vill de allt, så det blir kramar och pussar. En sån där mysig söndag.


 
 

Yttlighet

Det  är fredag igen och jag måste gå upp tidigt för att ta min lilla skol båt.  Är det inte konstigt att jag har en hel skol båt? Men solen lyser vackert, vattnet får det att se ut som sommar så det är inget som kan bli fel. Idag ska jag inte på praktik och läsa mamma mu eller leka under hökens alla vingar kom. Nej,idag ska jag läsa konflikt lösning, spela lite rollspel av det och bära mina nya leopardmönstrade tights. Det är något underligt med nya kläder, en mystisk känsla. För när vi tar på oss de där nya tightsen så sitter dem så bra och så fina de är! Du känner dig riktigt snygg. Du flyger fram och känner dig lika "high fasion" som modellerna eller någon i tonårsserien Pritty Little Liars. Ja, riktigt glad gör det dig. Men i samma takt som dagen strålar så försvinner den där känslan. Du börjar fundera om inte tightsen är försmå? Ser du lite mullig ut i den där storleken? Hur matchade du smyckena till egentligen riktigt?
Det kanske är så att det var så mörkt och du så trött att du inte tänkte dig för när du valde kläder. Kan det vara så?
Att ljuset kommit fram och nu ser du ditt riktiga jag.
Jag kan inte svara på frågan heller. Hur kommer det sig att vi tvivlar så på vårt yttre? Och egentligen vad spelar det yttre för roll? Det viktigaste är det som vi gör, känner och ger.
Vi har för i tiden tvivlat på vårt utseende lika mycket som vi gör idag.  Om vi kanske inte tvivlar ännu mer idag. De flesta filmer handlar om utseende och att passa in. Passa in? Hur gör man då? För att passa in gäller det att använda rätt kläder och rätt skämt. Men vem är det egentligen som bestämmer vad som är rätt kläder och skämt? Jo, det är en stark person. Så våga vara stark så kan du bestämma hur du vill klä dig och skratta.
Blev många frågor idag men här kommer en uppmaning. Jag tror att vi alla har känt någon gång det jag beskrivit så nästa gång du ser någon anstränga sig, säg:
-Vad vacker/ fin du är idag!
Det kan göra någons dag.
 
 

Jag fattar vinken


Idag efter en hel dag av praktik så får jag ett brev på brevlådan. Där det är en förfrågan om jag vill vara med i ett lopp, borde jag ta det som en vink? Kanske det, så jag sticker ut och springer. Jag blir lite ledsen av kämpa utan att få något i gengäld. Jag blir värken mer vältränad eller snabbare. Idag lyckas jag med ett 6-7 km långt pass men förstås långsamt. Jag börjar känna lite oro, det är 2 månader kvar till loppet jag anmält mig till. Jag hör knappt fågelsången så högt dunkar mitt hjärta och jag blir ännu tröttare. Men alltid är något bättre än inget, kanske det blir bättre i morgon? Hoppas så i alla fall!
Jag går ner till mina busungar nere i stallet. Sigge han springer in i boxen, jag vill mysa och gosa men de är mest intresserade av maten. Vad hade du väntat dig? ser det ut som de säger med sina blickar. Men jag hänger kvar i deras manar som en liten spindel och kramas även om jag inte får någon kram tillbaka. Så kan en Onsdag vara i mars. Men det är inte alla onsdagar i mars som jag kan göra allt detta och lite till med sol i ryggen och fågel sång runt huvudet och hjärtat.