Lycka

 
Denna ljuva morgon började precis som jag skrev igår i något fantastiskt. Jag fick vakna sådär lugn och utvilad, ligga i sängen med frukost, en bok samtidigt som jag halv kollar på pretty little liars på tv.
Lina hon står lydigt i hagen och Sigge han står och ser busig ut någonstans bakom ett träd längre in i hagen. En flughuva är av och två hästar har valt att ta av flughuvan på en örat, nya modet? frågar jag och ler. Min fina Lina lägger huvudet tungt ner mot marken och sluter ögonen, när jag både kliar och borstar henne. Det som är det fantastiska med denna morgon är mitt rid pass. Hon går super fint! Böjer huvudet rätt, håller ett bra tempo och fattar rätt galopp i höger varvet. Det har min lilla flicka aldrig klarat förut! Hon förstod på något sätt att hon gjort rätt, för en lyckligare häst fanns inte när hon sedan gick där och hade fått av både sadel och träns. Vi släpper in de andra två galningarna i hagen och när jag ropar spring så börjar de genast att busa runt. Det är fantastiskt att se lycka!

 

Sommarens njutningsfulla träningsdagar

 
Det är precis när jag vaknat som jag smyger ner i bara pyjamas, mammas gummistövlar och trasig regnjacka till hästarna. Jag hälsar dem godmorgon innan jag går in igen och gör mig i ordning för ridning. Mamma och jag njuter av att solen är här och vi kan prata lite ostört. Lina tycker det inte är lika roligt när flugorna är på henne.

 
 
Jag njuter av solen, ligger där och läser samtidigt som jag tittar på vad molnen bildar för figurer på himlen. Att få låta det var lugnt en stund med mys, sol, bad och prat är något som jag aldrig får nog av. Pappa och jag gör trerätters på kvällen eftersom vi måste fira lite extra att sommar med Ernst börjar. Ja, vi är lite knäppa men vem vill egentligen vara normal? Vi tycker det är fantastiskt roligt att få fira och vi kommer sitta bänkade framför tv:n ikväll, precis som Twilight fansen som campar flera dagar innan premiären för att få en bra plats. Det här med Ernst handlar inte om en tradition utan om samhörighet. För han är precis sådär speciell som hela familjen Midbjer är var och en på sitt egna sätt. Han är livsnjutare och ser livet på ett annat plan utanför det här samhället som bygger på media, precis som oss. Men även om vi är fullt upptagna med att leva i Ernst livstecken och ligger där på altanen och njuter med en bok, så hinner vi träna lite. Både mamma och jag, jag är super nöjd med mitt tempo pass på 6 km och sedan en promenad. Men nu så ska jag hinna ladda med mamma och pappa, vänta och längta på att sitta med tända ljus, te, LCHF efterrätt och få höra den där introlåten till sommar med Ernst som får mig att tänka på många sommrar tidigare i mitt liv. Denna dag är en riktig njutar, tränings dag som jag ska njuta av tills natten blir till morgon och jag får påbörja något nytt som slutar i fantastiskt.
 
 
   Förrätten
 

    Vegetarisk LCHF varmrätt


 

Regn dag

Det är så skönt med regn och dåligt väder ibland. Man kan vara ute och känna hur det droppar från håret eller så kan man sitta inne med tända ljus, en bra film och något varmt att dricka. Jag vaknade upp av regn som dundrade på taket och jag sprang ut i pyjamas och gummistövlar för att ta in hästarna. Manakes skakade av kylla så vi sätter på henne ett täcke som pyjamas och gnuggar henne varm.

                                  
                                                                                 
 
Jag väljer att sitta inne hela dagen, bara vara jag. Jag tittar på filmer med djup och dricker te samtidigt och inser att nagellacket passar så bra till färgen på koppen och ler. Jag väljer filmer med djup för att de är bättre, de får mig känna och fundera på samma gång. Dagens kärleksfilmer är bra men de är samma och jag vet handlingen och slutet innan jag stoppat in skivan. De får mig inte att känna olika känslor och le. Jag tittar istället på the Notebook och Harry Potter och blir att känna en känsla som gör att jag flyger. Ni vet den där känslan man kan få när man ser på en fantasy film på bio och de har filmat något som är så overkligt att det blir din verklighet. The Notebook är fylld med äkta kärlek och ger oss en återblick på 40- talets gentlemän. Jag ler också när jag ser de vandra arm i arm och ge varandra försiktiga blickar, det är de vackra med en romans- blygheten. Medans de dundrar där ute av regnet så sitter jag här inne med te, känner in doften av ljusen som tänder upp rummet och känner mig lycklig en sådan grå och trist dag. Jag älskar filmernas klassiker men ibland kan det också bara vara så skönt att se på något så enkelt som en uppenbar, drama fylld tonårsserie. Så nu sitter jag här inne med Pretty little liars på min tv skärm, precis njutit av LCHF muffins medan regnet droppar ner på mina fönster.